Unesco-bijeenkomst in teken van online-tax

De United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (Unesco) houdt een bijeenkomst over Internet-belasting en regulering. Dit zal plaatsvinden in Parijs van 30 november tot en met 1 december.

Het ziet ernaar uit dat de gelegenheid niet zozeer zal dienen voor het bespreken van online-belasting en -regelgeving - wat het officiële doel is, maar voor het zoeken naar overeenstemming. De diverse VN-naties verschillen namelijk fors van mening over het belasten van Internet-transacties en het reguleren daarvan.
Noorwegen bijvoorbeeld is faliekant tegen enige vorm van regulering door overheden. Internet is namelijk internationaal en daardoor is nationale wetgeving makkelijk te omzeilen, zo redeneert de VN-lidstaat. Singapore is het met dat argument eens, maar roept op tot internationale dialoog en samenwerking om dit probleem aan te pakken.
Nederland wil informatie en privacy koste wat het kost beschermen tegen commerciële invloeden. Ondertussen verkeren de Verenigde Staten in extase over het financiële succes van de .com-bedrijven. Het is dus maar de vraag of de Unesco-bijeenkomst werkelijk resultaat zal hebben wat betreft beleidsinvloeden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-25T00:00:00.000Z Redactie Computable