NEC en Hitachi ontwikkelen samen chips

NEC en Hitachi beginnen een joint venture om geheugenchips te ontwikkelen en verkopen. De twee Japanse chipfabrikanten bezitten elk 50 procent van het gezamenlijke bedrijf, genaamd NEC-Hitachi Memory, dat in april 2000 van start gaat.

De joint venture wordt eind december opgezet en zal een aanvankelijke waarde hebben van 4,89 miljoen dollar. Het kapitaal van de onderneming moet tegen het einde van maart volgend jaar zijn opgevoerd naar negentien miljoen dollar.
Deze samenwerking, die in juni dit jaar al is aangekondigd, luidt tevens het eind in van de eigen chip-ontwikkelactiviteiten van NEC en Hitachi. De huidige chip-productreeksen van de twee partners zullen onder het nieuwe bedrijf vallen en krijgen dan een nieuwe naam.
NEC-Hitachi Memory begint alvast aan het ontwerp van 256 en 512 megabit Dram-chips (dynamic random acces memory) op basis van een 0,13 micron productieproces. De massaproductie van die geheugenmodules moet rond april 2001 op gang komen. Tegen die tijd moet ook het personeelsbestand uitgegroeid zijn van de aanvankelijke tweehonderd mensen naar minstens zeshonderd.
Het gezamenlijke bedrijf krijgt een hoofdkwartier in Tokyo en valt onder de leiding van NEC-topman Kenji Tokuyama. Tegen eind 2001 moet de samenwerking een omzet van 3,4 miljard dollar realiseren, aldus Tokuyama, die nu nog algemeen directeur is van NEC's geheugendivisie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-30T00:00:00.000Z Redactie Computable