Informix koopt Ardent voor intelligentie

Informix koopt zich verder in op de markt voor bedrijfsintelligentie door Ardent Software in te lijven. De databankleverancier pleegt een aandelenruil ter waarde van 880 miljoen dollar om deze softwareleverancier in handen te krijgen.

Ardent verkoopt hulpmiddelen voor het extraheren, transformeren en inladen (etl) van gegevens uit datapakhuizen. De overname door Informix is al goedgekeurd door de directieraden van beide bedrijven. Het wachten is nu nog op toestemming van de aandeelhouders en de Amerikaanse overheid.
Onder de voorwaarden van de aandelenruil is elk uitstaand aandeel Ardent 3,5 aandelen Informix waard. De hoogte van het overnamebedrag is gebaseerd op de slotkoers van het Informix-aandeel op 30 november. De overname wordt naar verwachting in maart volgend jaar afgerond.
Informix krijgt nu ook programmatuur voor relationele en object-georiënteerde databanken in handen. Ardents vlaggenschip-product Datastage vooretl is echter de voornaamste reden voor deze koop. De nieuwe eigenaar zegt zich nu volledig te richten op het leveren van software-infrastructuur voor de Internet-economie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable