Lucent en Sun spannen samen tegen Cisco

Lucent Technologies en Sun Microsystems gaan samen de volgende-generatie infrastructuur voor elektronische handel te ontwikkelen. Hiermee nemen de netwerkleverancier en de computerfabrikant het op tegen Cisco, wiens netwerkschakelaars en routers het overgrote deel van het Internet-verkeer afhandelen.

Lucent en Sun brengen hun samenwerking onder in een omvangrijke alliantie. Dit omvat onder meer het gezamenlijk ontwikkelen van basistechnologie en het samen marketen en verkopen van daaruit voortvloeiende producten.
De alliantie biedt nu al meteen het eerste - uit een reeks van vier - kant-en-klaar systeem voor e-handel. Dit is een Sun-Netscape email-systeem voor applicatie-dienstverleners (asp's). Op korte termijn volgen de andere drie 'oplossingen' in deze zogenoemde eReady-serie.
Lucent komt in het eerste kwartaal volgend jaar met een beheerpakket voor e-handel op basis van beleidsregels. In het tweede kwartaal volgt een bundel voor communicatie-portaalsites. Tot slot volgt in het derde kwartaal een platform voor het beheer van klantenrelaties (crm).
Al deze systemen draaien op servers van Sun, eventueel geïmplementeerd, bijgestaan en beheerd door Lucents dienstendivisie voor netwerkintegratie. Topmannen Rich McGinn (Lucent) en Scott McNealy (Sun) omschrijven hun samenwerking gevat als een huwelijk tussen 'com en .com'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable