Gebrek aan Intel-chips raakt Gateway hard

Het gebrek aan sommige Pentium III-processoren van Intel raakt vooral Gateway hard. Die PC-fabrikant verkoopt direct en hanteert dus weinig tot geen voorraden. Volgens analisten zijn Gateways massa-producten uitgerust met de schaarse Intel-chips.

De computerproducent beëindigde enige tijd terug zijn proef-relatie met processorproducent AMD en is dus geheel afhankelijk van chipreus Intel.
Hardnekkige berichten doen echter de ronde dat Gateway PC's in de startblokken heeft staan die zijn uitgerust met de nieuwste Athlon-chips van die Intel-concurrent. Toch voorspellen diverse kenners teleurstellende resultaten voor Gateways lopende vierde kwartaal. Die periode omvat ook het doorgaans lucratieve Kerst-verkoopseizoen.
"Gateway lijkt zijn problemen wat betreft de beschikbaarheid van geheugenchips (Dram) en lCD-laptopschermen onder controle te hebben. Toch lijdt het bedrijf aanzienlijk onder voortdurende problemen voor het verkrijgen van de benodigde hoeveelheid Intel-processoren. Met name de Pentium III 450 MHz en de Celeron 400 MHz", zegt vice-president Steven Fortuna van marktbureau Merrill Lynch.
De PC-producent erkent te worstelen met de bevoorrading van componenten voor zijn computers. Woordvoerders delen echter mee dat dit geen invloed zal hebben op de financiële resultaten.
Onderzoeksbureaus als Merril Lynch en Piper Jaffray zien dat anders. Analist Fortuna heeft zijn schatting voor Gateways verkoop in het vierde kwartaal naar beneden bijgesteld tot 2,65 miljard dollar. Ondertussen probeert Gateway zijn productportfolio uit te breiden om minder PC-afhankelijk te zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-20T00:00:00.000Z Redactie Computable