Bell Atlantic investeert in glasvezel

Bell Atlantic neemt een belang in Metromedia Fiber Network als uitvloeisel van een verregaande samenwerkingsovereenkomst. Het Amerikaanse telefoonbedrijf krijgt toegang tot het de gehele VS omspannende glasvezelnetwerk van Metromedia.

Dit geeft Bell Atlantic de mogelijkheid om, via een koppeling met het eigen netwerk, in de Verenigde Staten naast lokale ook lange afstandsdiensten aan te kunnen bieden. Als onderdeel van de overeenkomst betaalt Bell Atlantic 550 miljoen dollar voor het glasvezel-gebruik in de komende twintig jaar. Ook neemt het een belang van 9,9 procent in het netwerkbedrijf (waarde 700 miljoen dollar), en het koopt voor 975 miljoendebt securities, waarmee bij uitoefening het belang naar 19 procent groeit.
Andere lokale belbedrijven hebben soortgelijke bewegingen gemaakt, zoals Bell South met zijn deelneming in Qwest Communications. De zogeheten Telecommunications Act van 1996 stelt dat lokale belbedrijven lange afstandsdiensten kunnen aanbieden als ze kunnen aantonen dat hun lokale markt open staat voor competitie. Vorige maand sloot Bell Atlantic een joint venture met het Britse Vodafone Air Touch en vorig jaar nam het GTE over voor 53 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.