Nederland loopt achter met e-handel

Andersen Consulting heeft onderzoek gedaan naar de volwassenheid van elektronische handel in Europa. Daaruit blijkt dat het grootste deel van het Nederlandse bedrijfsleven nog niet overtuigd is van de mogelijkheden die elektronisch handeldrijven biedt.

Slechts 47 procent denkt dat het een sterk concurrentiemiddel is. Op Europees niveau is 64 procent daarvan overtuigd. Dit is een forse stijging ten opzichte van vorig jaar. Toen zag maar 51 procent van het Europese topmanagement elektronische handel als concurrentiewapen.
Uit het rapporteEurope Takes Off blijkt een derde van de Europese (en Nederlandse) bedrijven elektronische handel in te zetten bij hun logistieke-, inkoop-, financiële en zelfs productontwikkelingsbeleid. 90 Procent denkt erover e-handel te gaan gebruiken voor de verkoop- en marketingactiviteiten en 83 procent voor het inkoopbeleid.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.