Microsoft boekt recordomzet door Vista

Dollars

Microsoft heeft in het vierde kwartaal van 2007 een recordwinst geboekt van 4,7 miljard dollar. Dat is een winstgroei van 87 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De grote winstgroei komt vooral door gestegen verkoopcijfers van Windows-Vista voor de zakelijke markt.

Microsoft heeft een recordwinst geboekt over het vierde kwartaal van 2007.  De winst van 4,7 miljard is fors hoger dan de winst van 2,6 miljard dollar in hetzelfde kwartaal een jaar eerder en is hoger dan de verwachtingen van analisten. Ook de omzet van Microsoft steeg flink. Deze komt 30 procent hoger uit op bijna 16,4 miljard dollar.

Volgens Microsoft komen de hoge cijfers vooral door de groei van de verkoop aan zakelijke klanten. Er zijn fors meer computers verkocht. Daarvan profiteerde Microsoft met de verkoop van Windows Vista. Sinds de totale beschikbaarheid van Vista een jaar geleden zijn al meer dan 100  miljoen zakelijke licenties uitgegeven.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Buiten de laptops van de zaak met Vista, zie ik nog heel weinig zakelijk gebruik van Vista. Dus wat is de waarde van dit bericht?

Ik weet zeker, als er nog voldoende laptops cq pc's met Windows XP verkrijgbaar waren bleven de mensen lekker op hun vertouwde XP. Er blijf maar weinig keus over betreffende de aankoop!

Bij het gebrek aan keuze (een enkele optie is geen keuze), heb ik zelf een optie toegevoegd: een Mac.

En die is het geworden. Dahaag Vista!

Het bevalt zo goed dat de overige oude XP machines versneld vervangen zullen gaan worden door Macs.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-25T10:56:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.