Opslag-standaardisatiegroep versplintert

De Fiber Alliance, een samenwerkingsverband voor San-standaarden (Storage Area Networks), is meer dan de helft van zijn leden kwijtgeraakt. De vijf deserteurs hebben een eigen groep opgericht. De nieuwe groep streeft standaarden na voor interoperabiliteit tussen de eigen producten én de producten van andere leveranciers.

De Fiber Alliance, die min of meer onder leiding staat van opslagsystemenfabrikant EMC, verloor deze week Ancor Communications, Borcade Communications, Gadzoox Networks, McData Corporation en Vixel Corporation. Die bedrijven hebben het Open Standards Fabric Initiative (Osfi) opgezet, dat gisteren een noodbijeenkomst hield om een uniforme strategie uit te stampen.
Dat doel is echter niet bepaald gehaald. Zo benadrukt EMC dat het Osfi nog steeds deel uitmaakt van zijn eigen alliantie. Een lid van het Osfi meldt echter dat die groep te zien valt als een onderafdeling van de Snia (Storage Networking Industry Association), wat een concurrerende alliantie is voor de Fiber-groep. Bovendien is Osfi-lid McData voor het merendeel in handen van EMC.
Volgens de leden van het Osfi had elke lid van de Fiber-alliantie zijn eigen implementatie van het FC-protocol voor glasvezel opslagswitches. De nieuwe groep wil voor interoperabiliteit zorgen tussen switches die de reeds bestaande FC-SW, FC-SW2 en FC-GS gebruiken. Het Osfi wil de gaten in die protocollen invullen en dat raamwerk vervolgens indienen bij de standaardisatie-instellingen Ansi (American National Standards Institute) en Ietf (Internet Engineering Task Force) voor algehele goedkeuring.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.