Microsoft klaagt Timeline aan om sublicentie

Microsoft heeft een aanklacht ingediend tegen Timeline, producent van software voor financiële verslaglegging. Het concern verwijt het bedrijf uit Bellevue (Washington) dat het een licentie-overeenkomst heeft geschonden. De aanklacht is aanhangig gemaakt bij het Superior Court van de staat.

Timeline verleende Microsoft enkele weken geleden het recht om vindingen van het bedrijf te gebruiken in zijn SQL Server 7 en Office 2000. Microsoft betoogt nu dat die licentie ook de mogelijkheid betreft om klanten, distributeurs en dienstverleners de Timeline-producten in sublicentie te geven. Volgens het bedrijf schendt Timeline de vorige maand gemaakte afspraken door te weigeren 'te bevestigen dat de Microsoft-klanten het recht hebben hun eigen producten te maken op basis van de technologie die Microsoft in licentie genomen heeft'.
Marktkenners speculeren erop dat er achter de schermen flink met de vuist op tafel is geslagen voordat Microsoft en Timeline tot hun licentie-overeenkomst kwamen. Zij gaan ervan uit dat - gezien het feit dat SQL Server 7 in januari uitkwam en Office 2000 sinds enkele weken in de winkels ligt - Microsoft de Timeline-technologie al had opgenomen voor de overeenkomst was gesloten.
Voor Timeline betekende de licentie-afspraak de erkenning door de markt dat het geestelijk eigenaar is van een aantal technieken die gebruikt worden in software die automatisch een datapakhuis aanlegt. Het bedrijf verwierf het patent, dat het proces van toegang, bewerking en samenvatting van gegevens voor financiële verslaglegging beschrijft, afgelopen september. Timeline is ook in juridische gevechten verwikkeld met Sagent en Clarus omdat deze zijn patent zouden hebben geschonden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.