Intel doet knieval voor PC-133 technologie

Intel kondigt aan dat het PC-133 Sdram-chips gaat evalueren voor gebruik in algemene PC's. Hiermee bedwingt de chipproducent zijn tot op heden gekoesterde afkeer van deze technologie. Direct Rambus blijft nog wel het doel waar Intel naar streeft.

Deze aankondiging bevestigt de berichten die al enkele weken de ronde deden over Intels standpunt ten opzichte van PC-133 Sdram. Deze geheugenchips hebben een kloksnelheid van 133 MHz. Dat is meer dan de huidige PC-100, maar minder dan wat het toekomstige Direct Rambus Dram belooft. Intel wou aanvankelijk de PC-industrie zo snel mogelijk laten overstappen naar die chiptechnologie van fabrikant Rambus en ontkende dan ook heftig PC-133 ooit te zullen steunen.
Direct Rambus blijkt echter nog wat problemen te hebben met betrekking tot massaproductie en schiet nog tekort op prestatiegebied. Zelfs Rambus-partner Apacer, een dochteronderneming van Acer, gaf dit toe. Moederbordfabrikanten gaven dan ook al gauw de voorkeur aan PC-133. Ook grote Intel-partners als IBM, Hewlett-Packard en Compaq begonnen te twijfelen aan Direct Rambus. Op een bijeenkomst van de chipproducent in juni verzochten zij Intel zijn strategie te herzien.
President Craig Barrett liet zich enkele weken geleden, vlak voor zijn bezoek aan Nederland, al ontvallen dat Intel een noodplan heeft voor het geval dat Rambus niet op tijd kan leveren wat het belooft. Dat uitwijkplan bestaat al zeker sinds begin dit jaar. Rambus lijkt dus de grote verliezer van dit machtsspelletje. Intel verliest echter eveneens, niet alleen aanzien en vertrouwen, maar ook geld, aangezien het veel heeft geïnvesteerd in Rambus en geheugenfabrikanten Samsung en Micron.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.