ITU definieert nog snellere Adsl-standaard

De VN-organisatie International Telecommunication Union (ITU) heeft een nieuwe standaard aangenomen voor snelle Internet-toegang via koperdraad. De nieuwe verbinding via normale telefoonlijnen moet 30 maal sneller kunnen werken dan tot nu toe.

Het gaat om multi-megabit per seconde netwerk-toegang via Adsl. De nieuwe standaarden hebben de naam ITU-T en zijn met onmiddellijke ingang toepasbaar.
Volgens de ITU bestaat er grote behoefte aan snellere verbindingen via koperdraad. Diverse landen zijn al bezig met het introduceren van de nieuwe ITU-T-standaard. KPN Telecom zegt eind augustus met mededelingen over breedband-verbindingen te komen waarin ook over de nieuwe standaard zal worden gesproken. KPN Telecom maakte een week geleden bekend dat de proef onder 1000 Amsterdammers met Asymmetric Digital Subscriber Lines onder de naam Snelnet geslaagd is en landelijk geïntroduceerd zal worden. De nieuwe standaard maakt het voor telecom-bedrijven nog makkelijker te concurreren met de kabelbedrijven: de netsurfer kan straks ook via de telefoon eenvoudiger televisieprogramma's bekijken en betalingen verrichten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.