Microsoft in beroep tegen Java-uitspraak

Microsoft gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van 17 november waarin de rechter stelde dat het softwarebedrijf al zijn producten moet conformeren aan Suns Java-specificaties. In het beroep stelt de softwareleverancier dat districtsrechter Ronald Whyte de licentie-overeenkomst met Sun verkeerd heeft geïnterpreteerd.

"Wij menen dat het districtshof diverse fouten heeft begaan; het beroepshof zou die ongedaan moeten maken", aldus Microsoft-raadsman Tom Burt. Sun weigerde commentaar op het hoger beroep van het aangeklaagde softwarebedrijf. "Onze reactie verschijnt in ons officiële weerwoord dat wij binnen 28 dagen zullen indienen", aldus een woordvoerster.
Sun sleepte Microsoft op 7 oktober 1997 voor de rechter wegens contractbreuk. De aanklager stelt dat incompatibiliteiten in Microsofts Java-implementatie de licentie-overeenkomst tussen de twee bedrijven schenden. In november beval rechter Whyte dat Microsoft de Java Native Interface (Jni) moet ondersteunen in zijn Java Virtual Machine (Jvm). Verder moest Microsoft alle Windows-specifieke extensies die het heeft toegevoegd aan Java standaard uitschakelen in zijn ontwikkelsoftware.
Microsoft heeft inmiddels een versie van zijn Jvm uitgebracht die naar eigen zeggen tegemoet komt aan het gerechtelijk bevel. "We gaan door met ons conformeringswerk terwijl het hof van beroep onze motie overweegt", verklaart Burt. Sun onthoudt zich wederom van commentaar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.