Boeing stoot automatisering-divisie af

Luchtvaartmaatschappij Boeing wil zijn automatiseringsdivisie verkopen aan Science Applications International Corporation (Saic). Boeing Information Services (IS) voorziet de federale overheid in de Verenigde Staten van informatiesystemen en integratiediensten.

Er werken ongeveer 1200 mensen. De omzet schommelt rond de driehonderd miljoen dollar. Tot de klantenkring behoren, naast het Boeing zelf, de Nasa en diverse onderdelen van het Amerikaanse leger.
Boeing verkoopt zijn IT-poot omdat het automatisering niet langer tot haar kerntaken rekent. Het bedrijf denkt dat Boeing IS voor de verdere ontwikkeling van de activiteiten, het bedienen van klanten en de carrièremogelijkheden van het personeel beter af is bij een ander automatiseringsbedrijf als moedermaatschappij.
Saic is een particuliere IT-onderneming die sterk is in onderzoek en ontwikkeling. Het beschouwt de overname van Boeing IS als een versterking van de overheidstak. Daarnaast levert Saic IT-diensten en -oplossingen aan nutsbedrijven, telecommunicatie-ondernemingen, transportbedrijven en de gezondheidszorg. Inclusief de Boeing IS-medewerkers komt het personeelsbestand van Saic op ruim 36.000 mensen. Afgelopen boekjaar realiseerde de automatiseerder een omzet van 4,7 miljard en een winst van 151 miljoen dollar.
Saic is in 1969 opgericht door J.R. Beyster, die nog steeds aan de top van het bedrijf staat. Beyster zweert bij werknemersparticipatie. Er werken vooral hoogtechnologische medewerkers, zoals systeem integrators, consultants, ontwikkelaars en onderzoekers. Het bedrijf verleende bijvoorbeeld technische expertise bij het schoonmaken van het vervuilde Three Mile Island, Operatie Desert Storm en de Voyager-ruimtereis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.