3Com steunt ingebed NT

Microsoft en 3Com hebben een overeenkomst gesloten waarbij de netwerkleverancier ingebedde versies van Windows NT en Windows 2000 steunt. De twee bedrijven werken al aan zo'n zeventig projecten met beide nog niet beschikbare besturingssystemen.

Bob Cushing, directeur strategische samenwerkingsverbanden bij 3Com, legt uit dat die projecten variëren van 'gewoon', zoals het ontwikkelen van drivers voor de ingebedde software, tot 'bijzonder', zoals het vertalen van ingebed NT naar kleinere lan-switches. Zijn bedrijf zal in ieder geval met Microsoft samenwerken aan de ontwikkeling van gecombineerde netwerken die telefoniegeluid, en data-, video- en audiobestanden kunnen vervoeren via IP (Internet Protocol). Ook de schepping van virtuele privé netwerken (vpn's) die draaien op NT staat op de agenda.
Voor de bovenkant van de bedrijfsmarkt willen de twee functionaliteit van het aanstaande Windows 2000 Server inbedden in switches van 3Com. Dit behelst ondermeer het verwerken van de beheerfuncties van het besturingssysteem in netwerkapparatuur. Switches kunnen dan bijvoorbeeld middels de Transcend Policy Manager prioriteiten toekennen aan netwerkverkeer, zoals SAP R/3-data boven interne email.
Cushing zegt dat dit netwerkbeheer eenvoudiger, sneller en goedkoper maakt. Het samenwerkingsverband met Microsoft voorziet ook in het opzetten van een ontwikkelcentrum in Redmond, Washington. 3Com hoopt met deze alliantie een voorsprong te krijgen op zijn concurrenten: Intel aan de onderkant van de markt en Cisco Systems aan de bovenkant van de markt. Het blijft echter de vraag wanneer Windows 2000 en Embedded NT op de markt verschijnen. De eerstgenoemde laat nog op zich wachten tot eind dit jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.