Cisco en Motorola kopen LDMS-techniek Bosch

Cisco Systems en Motorola willen gezamenlijk Bosch Telecom overnemen, de Amerikaanse dochter van de Duitse Bosch-groep. Daarmee beogen de twee bedrijven hun positie in de Ldms-techniek (Local Multipoint Distribution Services) te versterken. Volgens Wall Street Journal ligt de voorgestelde overnamesom rond de 150 miljoen dollar.

Bosch Telecom is gespecialiseerd in de Ldms-techniek en brengt deze onder de naam Spectra Point op de markt. Het gaat om een systeem voor hogesnelheids data-, spraak- en video-verkeer over een vast, draadloos netwerk. Ldms kan het gebruik van telefoonlijnen en kabels vervangen, en is daardoor aanzienlijk goedkoper in het gebruik. Bosch en Cisco werken al langer samen op het gebied van Ldms. Ook Sprint, AT&T en Nextlink investeren in deze techniek.
Cisco en Motorola willen een nieuw bedrijf opzetten, Spectra Point Wireless, waarin zij hun acquisitie onderbrengen. Naar verwachting wordt Motorola houder van een meerderheidsbelang in het bedrijf. Beide bedrijven verwachten voor eind deze maand de koop definitief te kunnen sluiten. Daarvoor is nog wel goedkeuring van de Amerikaanse overheid vereist.
Cisco en Motorola werken al samen aan de ontwikkeling van een wereldwijde, draadloze Internet-architectuur. In februari maakten zij bekend daarin een miljard dollar te investeren. Ook ontwikkelen ze gezamenlijk andere producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.