Tivoli-software draait ook op S/390

IBM's nieuwste zesde-generatie (G6) mainframes zijn vanaf volgende maand in staat de beheersoftware van Tivoli te draaien. Het bereik van Tivoli moet opgerekt worden van handapparaten tot datacenters.

Dit zei IBM-president Lou Gerstner vorige week in zijn openingstoespraak tijdens de Planet Tivoli-bijeenkomst in Nashville. De topman roemde de transformatie van zijn bedrijf in een leverancier van 'e-business'-oplossingen. Daarbij krijgt de beheerprogrammatuur van dochteronderneming Tivoli een steeds grotere rol, aldus Gerstner.
IBM kocht Tivoli vier jaar geleden, met alle 250 werknemers, voor 750 miljoen dollar. Nu telt het bedrijf vierduizend personeelsleden en heeft het een waarde van 1,5 miljard dollar. "De volgende stap in elektronische handel is het uitbreiden van de netwerkwereld, naar andere apparaten. Alles van waarde zal een computerachtig apparaat worden en verbonden zijn."
Gerstner gaf als voorbeeld de stap van gigant Coca Cola om diens frisdrankautomaten uit te rusten met ingebedde chips die de verkoop meten en technici op de hoogte brengen van problemen. Tivoli presenteerde tijdens de gebruikersconferentie ook nieuwe diensten en verbeteringen van zijn beheerhulpmiddelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.