Hackers leggen FBI- en Senaat-site plat

Een groep hackers die zich Global Hell noemt, heeft naar eigen zeggen de Internet-pagina's van de FBI van de kaart geveegd. Ook de homepage van de Amerikaanse Senaat werd bestookt, een daad die de Masters of Downloading op hun naam willen schrijven.

De FBI (Federal Bureau of Investigation) is verantwoordelijk voor de beveiliging van regeringscomputers. Global Hell stelt te hebben gehandeld in reactie op huiszoekingen bij en ondervragingen van hackers door de FBI.
Volgens FBI-vertegenwoordigers zijn de hackers niet binnengedrongen op de pagina's en hebben ze geen bestanden kunnen veranderen. De hackers kregen het systeem plat door vanaf een andere computer de IBM-machine van de FBI te overspoelen met opvragingen, alsof miljoenen mensen tegelijkertijd de website probeerden te bereiken. De server weigerde daarop dienst. Vervolgens haalde de FBI zijn pagina's van het net voor onderzoek.
In de homepage van de Senaat zijn wel veranderingen aangebracht. Eerder deze maand werd de Internet-pagina van president Bill Clinton gesloten na een inbraak door tegenstanders van de Navo-bombardementen op Belgrado.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.