SGI en IBM winnen supercomputer-contracten

Zowel SGI als IBM hebben elk nieuwe contracten afgesloten voor de ontwikkeling en levering van supercomputers. Het eerstgenoemde bedrijf zal met de Nasa samenwerken aan toekomstige systemen, terwijl het tweede concern een systeem plaatst bij het North-Carolina Supercomputer Center (NCSC).

SGI maakt bekend dat het een 'memorandum of understanding' heeft met de Nasa om gezamenlijk geavanceerde supercomputertechnologie te ontwikkelen. Deze overeenkomst heeft betrekking op gebieden als berekeningen voor astrobiologie en virtuele chirurgie voor langdurige ruimtevluchten.
De twee organisaties zullen ultrasnelle computers ontwikkelen die onder meer gebruikt zullen worden voor het ontwerpen van toekomstige ruimteschepen. Dit verklaart Daniel Goldin, zegsman van de Nasa. "Verder verbetert dit ook de onderzoeksmogelijkheden naar de oorsprong en evolutie van het leven."
SGI en de Nasa hebben al langere tijd een relatie; de computerfabrikant heeft eerder een Origin-computer met 256 processoren geïnstalleerd bij het Ames-laboratorium van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie.
Ondertussen meldt IBM dat NCSC een RS/6000 SP Unix-supercomputer heeft gekozen voor onderzoekswerk naar de ziekte van Alzheimer, hartstoornissen en de atoomstructuur van materialen. Het systeem is een zwaardere en grotere uitvoering van de 'Deep Blue'-supercomputer die schaakkampioen Gary Kasparov in een toernooi wist te evenaren en zelfs enkele rondes te verslaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.