Excite en Netscape gaan uit elkaar

Het lang verwachte breken van de relatie tussen Excite en Netscape is definitief een feit. Dat bevestigde het eerstgenoemde bedrijf gisteren.

De twee Internet-bedrijven sloten in april vorig jaar een contract met een geldigheidsduur van twee jaar. Daarbij zou zoeksite annex Internet-portaal Excite informatie ('content') leveren aan browser-bouwer Netscape, die op zijn beurt de ander zou gebruiken als 'voorkeurs'-zoekmachine voor zijn bezoekers.
Die verstandhouding is echter danig verstoord doordat America Online (AOL) Netscape overnam in maart dit jaar. Ondertussen staat Excite op het punt om overgenomen te worden door @Home, leverancier van Internet-via-de-kabel. Netscape kan eenvoudig - en waarschijnlijk goedkoop - informatie verkrijgen van zijn moedermaatschappij, terwijl Excite ook veel wint door met @Home in zee te gaan.
De binnenkort-voormalige partners hadden overigens beiden contractueel het recht de overeenkomst te schrappen indien één van beide bedrijven overgenomen zou worden. Excite maakt nu gebruik van die mogelijkheid en beëindigt het contract met Netscape met ingang van 17 juni.
Volgens Excite kan deze opzegging tot gevolg hebben dat Netscape nog geld moet teruggeven. Het gaat hier om reeds betaalde vergoedingen en investeringen die Excite heeft gemaakt voor het portaal-contract met de browserfabrikant. Excite schat die kosten op 45 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.