Microsoft moet 'permatemps' aandelen geven

Ongeveer tienduizend tijdelijke werkkrachten kunnen aanspraak maken op de aandelenregeling van Microsoft. Dit is het gevolg van een vergaande uitspraak die een Amerikaanse rechter woensdag deed.

Werknemers met een tijdelijk contract die vanaf 1986 tenminste vijf maanden lang twintig uur per week voor de softwarefabrikant hebben gewerkt, komen in aanmerking voor een aandelenpakket.
De uitspraak volgt op een jarenlange juridische strijd tussen de onderneming en een aantal tijdelijke werknemers dat namens al hun collega's de zaak had aangespannen. Microsoft heeft altijd betoogd dat hoogstens 145 voormalige werknemers onder de aandelenregeling vallen. Een rechtbank in eerste aanleg beperkte de groep tot mensen die tussen 1987 en 1990 voor Microsoft werkten. In hoger beroep is de groep aanzienlijk uitgebreid, waardoor het nu om duizenden mensen gaat.
Een gevolg van de uitspraak kan zijn dat de zogenaamde 'permatemps' voortaan bij alle bedrijven aanspraak kunnen maken op lucratieve secundaire arbeidsvoorwaarden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.