Peoplesoft geeft portaal meer gezicht

Eind vorig jaar maakte Peoplesoft bekend dat het van plan was een Internet-portaal op te zetten. Een officiële introductie is echter pas in augustus te verwachten op de jaarlijkse gebruikersbijeenkomst.

In reactie op de begin deze week bekend geworden e-commercie-plannen van concurrent SAP geeft Peoplesoft nu al meer details vrij. Daaruit blijkt dat er veel overeenkomsten zijn met de plannen van SAP.
Ook hier is er sprake van een 'publiek' portaal. Peoplesoft Business Network (Psbn) moet een My Yahoo- of My Netscape-achtig portaal worden. De ruggengraat wordt gevormd door het zojuist vrijgegeven Peoplesoft e7.5. Hierin schuilt de technologie die oorspronkelijk is ontwikkeld om de erp-applicaties op basis van Html geschikt voor het web te maken. Tot nu toe konden gebruikers de applicaties alleen via windows- of Java-terminals 'openen'. Peoplesoft wil echter alles overzettten op Html. "Java heeft beperkingen. Het is zwaar en log. Daarom verruilen wij het voor Html", aldus een woordvoerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.