Microsoft dwong HP startscherm aan te passen

Tijdens de getuigenverhoren in de geruchtmakende antitrustzaak tegen Microsoft is naar voren gekomen dat Hewlett-Packard het startscherm van zijn nieuwe lijn PC's heeft moeten elimineren, omdat dit scherm niet in overeenstemming was met de licentie-overeenkomst voor Windows.

Verder bleek dat Microsoft de prijs van Windows 95 verhoogd heeft, terwijl de gemiddelde verkoopprijs van PC's en hardware-componenten scherp was gedaald. In verband hiermee heeft HP zelfs overwogen om zijn PC's uit te rusten met een besturingssysteem dat 'om Microsoft heen zou gaan'.
Sun heeft tijdens het eerste verhoor van vice-president Michael Popov in de antitrustzaak gebruik gemaakt van het recht om de getuigenis achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. De informatie die de Microsoft-advocaat tijdens zijn ondervraging wilde horen, was volgens zijn collega's namens Sun te gevoelig om in het openbaar voor het voetlicht te halen. Overigens moest, kort nadat de verslaggevers de rechtszaal hadden verlaten, de zaal ontruimd worden in verband met een bommelding. Popov was opgeroepen door de advocaten van Microsoft in een poging het tij in de anti-trust zaak te keren. Microsoft heeft behalve Sun ook Netscape en AOL gedagvaard met de bedoeling om aan te tonen dat de softwaremarkt competitief is en niet wordt gedomineerd door zo-goed-als monopolist Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.