MCI Worldcom stapt in strijd om Media One

MCI Worldcom zou overwegen Comcast te vergezellen in de strijd om Media One. Dit melden betrokkenen bij de onderhandelingen. Daarmee krijgt het gevecht om het Amerikaanse kabelbedrijf steeds meer het karakter van een titanenstrijd. Comcast heeft tot donderdag de tijd om het bod van AT&T op Media One te overtreffen.

MCI Worldcom is de grootste concurrent van AT&T op het gebied van lange-afstandstelefonie in de Verenigde Staten. Als het inderdaad met een bod komt, zou het de eerste keer zijn dat beide dingen naar hetzelfde bedrijf.
MCI Worldcom staat volgens de anonieme woordvoerder op het punt een overeenkomst te tekenen met Media One, waarmee het inzicht krijgt in geheime financiële informatie. Voor MCI Worldcom zou een overname van Media One een grote verandering in de strategie betekenen. Het bedrijf richt zich tot dusver voornamelijk op zakelijke gebruikers. De kernactiviteit van Media One bestaat echter uit het in de huiskamer brengen van de kabel. Het bedrijf heeft daarvoor wereldwijd veertien miljoen aansluitingen, waaronder die van A2000 in Amsterdam.
Comcast is de afgelopen dagen druk doende geweest partners te werven om het financieel veel sterkere AT&T alsnog af te troeven. Comcast was de eerste partij die een bod uitbracht op Media One. De 53 miljard dollar die het over heeft voor het bedrijf werd overtroffen door AT&T, dat 58 miljard op tafel wil leggen. Media One accepteerde het bod van 's werelds grootste telecommunicatiebedrijf afgelopen weekend.
America Online, dat ook interesse toonde, zou inmiddels zijn afgehaakt. Mogelijk is de grootste Internet-aanbieder ter wereld wel geïnteresseerd als MCI Worldcom meedoet. Deze zou op zijn beurt de interesse in Media One laten afhangen van de deelname van AOL. Beide bedrijven werkten al eerder samen bij de overname van Compuserve. Ook Microsoft is genoemd als partij in de strijd om de gunst van Media One. MCI Worldcom zou afzien van deelname in een overname als ook Microsoft betrokken is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.