Compaq wijst topman Pfeiffer de deur

Topman Eckard Pfeiffer is de deur gewezen bij Compaq. Tegenvallende financiële resultaten en onvermogen om de distributiekanalen tijdig op de turbulente markt aan te passen zijn voor bestuursvoorzitter Benjamin Rosen aanleiding Pfeiffer te ontslaan.

Ook de financieel directeur Earl Mason verlaat het bedrijf. Nadat Pfeiffer in 1991 als chief executive officer werd aangesteld, transformeerde hij het bedrijf van ordinaire PC-boer naar hoogwaardige IT-leverancier voor bedrijfskritische omgevingen.
Totdat een nieuwe ceo is gevonden, neemt een driemanschap onder leiding van Rosen de zaken waar. Hoewel Compaq geen officiële reden voor Pfeiffers vertrek aangeeft, meent Rosen dat het bedrijf slagvaardiger moet zijn om de bikkelharde concurrentie voor te blijven. "Compaq heeft nieuw leiderschap nodig om zijn marktpositie te behouden. Op een aantal terreinen zijn we te langzaam geweest, terwijl we juist voorop willen blijven lopen", aldus Rosen in een interview met persbureau Reuters.
Volgens analisten is Pfeiffer er niet in geslaagd een antwoord te formuleren op de continue prijserosie in de PC-markt. Steve Jobs heeft Apple een opkikker gegeven met de iMac. 3Com heeft met de Palmpilot zijn cijfers fors kunnen oppoetsen. Pfeiffer heeft, in tegenstelling tot zijn concurrenten, geen klapper in zijn productportfolio en R&D-organisatie kunnen vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.