JD Edwards, IBM, Deloitte & Touche in erp

IBM, Deloitte & Touche en erp-leverancier JD Edwards gaan samen de markt van middelgrote bedrijven bewerken. Zij bieden tegen een vaste prijs en opleverdatum een bundel hardware, software en implementatiediensten aan. De aandacht richt zich eerst op de groothandel en assemblage- en metaalbewerkingsbedrijven met meer dan honderd werknemers.

Erp-leveranciers richten zich meer en meer op middelgrote bedrijven. Deze organisaties wensen een snelle, risicoloze implementatie en de zekerheid dat het systeem werkt. Een aantal erp-leveranciers heeft daarom speciale branchemodellen en snelle implementatiemethodieken ontwikkeld.
IBM ziet het midden- en kleinbedrijf als een lucratieve erp-markt en heeft daarom het Performance Protection Plan geïntroduceerd. Het plan biedt middelgrote bedrijven die Baan- of SAP-software op een RS/6000 willen installeren een garantie op prestaties van twee jaar.
Deloitte & Touche profileert zich nu met zijn erp-implementatiemethodiek Express op de Nederlandse markt. Om toegang tot het mkb te krijgen, werkt Deloitte & Touche samen met JD Edwards en IBM. De samenwerking geldt in eerste instantie alleen voor de Benelux.
De bundel omvat JD Edwards' Oneworld, de implementatie-activiteiten en de hardwareconfiguratie (AS/400 of Netfinity). Desgewenst verzorgt IBM ook de financiering. De levering van de hardware en software, inclusief de implementatie, gaat tegen 'een transparante prijsstelling'. Het inrichten van een erp-omgeving voor 25 gebruikers kost zo'n half miljoen gulden. Bij hele strakke afspraken kan volgens het principefixed price, fixed date worden gewerkt. Op individuele basis wil IBM ook een betrouwbaarheidsgarantie afgeven. Deloitte & Touche-directeur Eric la Maitre verwacht dit jaar twintig bundels te verkopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.