Microsoft zoekt Internet-bedrijf

Microsoft lijkt op zoek te zijn naar een over te nemen Internet-bedrijf. Topman Bill Gates meldt dat de prijzen die momenteel betaald worden voor dergelijke bedrijven "veel te hoog liggen".

Desondanks zal Microsoft "meedoen in deze gekte", aldus Gates. Het concern lijkt dus op zoek te zijn naar een over te nemen Internet-bedrijf.
Marktkenners beschouwen Lycos als Microsofts favoriet. Gates' bedrijf zou de afgelopen weken ook hebben gesproken met Excite, voordat dit bedrijf instemde met een overname door At Home. Microsoft heeft naar verluidt ruim negentien miljard dollar in kas. De beurswaarde van het concern is 430 miljard dollar.
Gates neemt momenteel deel aan het Economisch Wereldforum in Davos. "Allehigh-tech fondsen zijn overgewaardeerd", stelde hij daar. Volgens hem moeten deze ondernemingen hun sporen veelal nog verdienen, waar reuzen als Coca Cola of Walt Disney al een lange geschiedenis van winstgevendheid achter de rug hebben. Desondanks zijn dergelijke concerns minder waard dan een aantal technologische ondernemingen.
Velen delen Gates' mening over de 'gekte' in de waardering van technologische ondernemingen, zo bleek op dat Economisch Wereldforum. Jeff Bezos, topman van Amazom.com, stelt dat de aandelenkoersen, ook van zijn eigen bedrijf, zeer wisselvallig zijn. "Ze kunnen op een dag 20 procent in waarde stijgen, maar ook 20 procent dalen." Dat maakt de aandelen van deze fondsen volgens Bezos minder geschikt voor kleine- of korte termijn-investeerders.
Kim Clark, rector van de Harvard Universiteit vergelijkt de huidige ontwikkelingen met degoldrush in de vorige eeuw. "In een tijd waarin een bedrijf als Yahoo een hogere marktkapitalisatie heeft dan General Motors, is er duidelijk iets gaande in de wereldeconomie, iets dat fundamenteel anders is dan voorheen en buitengewoon interessant", meent Clark.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.