Derde bèta Windows 2000 komt eind april

De derde bètaversie van Windows 2000, voorheen bekend als Windows NT 5.0, komt uit op 21 april. De uiteindelijke versie gaat in het vierde kwartaal van dit jaar in productie.

Dit blijkt uit mededelingen van Microsoft aan zijn grote wederverkopers die aanwezig waren op de jaarlijkse Executive Synergy 99 Conference in Seattle. Op 7 en 8 april organiseert het bedrijf een cursus Windows 2000 voor externe softwarefabrikanten.
Sommige analisten verwachten nu dat Microsoft zijn veel-uitgestelde besturingssysteem in oktober zal leveren. De softwareleverancier greep zijn bijeenkomst aan om een en ander mede te delen over Backoffice-serverproducten die gerelateerd zijn aan Windows 2000: de databank SQL Server en transactiesoftware Biztalk Commerce Server.
De volgende generatie van het SQL-product, codenaam Shiloh, bevat volgens de fabrikant verbeteringen op het vlak van gebruiksgemak, schaalbaarheid, Internet-commercie en zakelijke data-analyse. Shiloh ondersteunt onder meer geavanceerd parallellisme, clusters voor fail-over, het uitvoeren van log-bestanden, zoektochten in normaal Engels en de webtaal XML (extended markup language).
De Biztalk-software, recent aangekondigd in het kader van Microsofts nieuwe, officiële strategie voor elektronische handel, dient als achterban voor Office, Backoffice, Windows en het ook nieuwe Commerce Server. Een eerste bètaversie van Biztalk komt in juli uit, aldus Microsoft. De bijbehorende Commerce Server zal ook deze zomer zijn bèta-debuut meemaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.