Lotus scheidt client van server

Na maanden van vertraging komt versie 5 van het groupware-product Lotus Notes eindelijk op de markt. De meest opmerkelijke verandering ten opzichte van de vorige versie is de scheiding van de Notes interface en de Domino server.

Lotus topman Jeff Papows zei in januari tijdens de jaarlijkse gebruikersbijeenkomst Lotussphere nog dat versie 5 zo goed als klaar was. Slechts een laatste testronde zou de release in de weg staan. Later bleek het bedrijf tot eind maart nodig te hebben om alle foutjes uit de programmatuur te verwijderen.
Naast verbetering aan de gebruikersinterface heeft Notes/Domino 5.0 een hechtere integratie met backoffice-systemen. De bijbehorende ontwikkelomgeving Domino Designer 5.0, is uitgevoerd met uitbreidingen op het gebied Internettoepassingen. Het product ondersteunt Microsofts IIS (Internet Information Server) en Java-gereedschappen, heeft clustering- enfailover-capaciteiten, en kan tot slot gekoppeld worden met Fusion van Net Objects en Microsofts Frontpage, programma's om Internetpagina's te bouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-29T00:00:00.000Z Redactie Computable