Specificatie Gigabit Ethernet bijna rond

De specificatie voor Gigabit Ethernet over koperen verbindingen moet dit jaar eindelijk gereed komen. De eerste producten op basis van deze standaard verschijnen voor het einde van dit jaar.

Deze technologie, met het codenummer 802.3ab van het Amerikaanse Institute of Electrical and Electronic Engineers (IEEE), moest eigenlijk deze maand al geratificeerd zijn. Dat is vijf maanden opgeschort vanwege enkele technische problemen in het proces voor het beoordelen en wijzigen van de specificatie. Dit meldt de Gigabit Ethernet Alliantie (GEA).
Het Standards Board van het IEEE zal de specificatie voor Ethernet op gigabitsnelheid formeel goedkeuren op zijn bijeenkomst in september. Producten zullen echter eerder verschijnen. Zeven hardwarefabrikanten, waaronder Level One Communications en Broadcom, hebben verklaard al bezig te zijn met de ontwikkeling van producten die zijn gebaseerd op de aanstaande officiële specificatie.
"De hele industrie heeft de netwerkkaarten al klaar, wij wachten nu alleen nog op het laatste stukje silicium", zegt Bruce Tolley, manager zakelijke relaties bij 3Com en tevens vice-voorzitter interoperabiliteit voor de GEA.
Gigabit Ethernet over koperdraad heeft twee belangrijke toepassingsgebieden: tussenverbindingen voor servers en snelle communicatie met desktopcomputers. In die beide gevallen biedt Gigabit Ethernet een goedkoper alternatief voor glasvezelbekabeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.