Senaat VS akkoord met wet jaar 2000

De Amerikaanse senaatscommissie voor handel, wetenschap en transport is gisteren akkoord gegaan met een wet die de aansprakelijkheid voor het millenniumprobleem beperkt.

De zogenaamde Y2K-wet werd slechts met een nipte meerderheid (11 tegen 9 stemmen) goedgekeurd en zal nu op de agenda komen van de voltallige zitting van de beide kamers van het congres. Doel van de wet, die is ingediend door de republikeinse senator John McCain, is het bedrijfsleven te prikkelen de millenniumproblemen op te lossen voordat er werkelijk problemen ontstaan.
De wet is niet onomstreden. Dit blijkt al uit de stemverhouding in de senaatscommissie. "In zijn huidige vorm is de wet niet erg behulpzaam voor kleine en middelgrote ondernemingen, consumenten of vrije beroepsbeoefenaars", aldus commissielid Hollings. "In feite is dit niet meer dan een poging grote ondernemingen te vrijwaren van de verantwoordelijkheid dat hun producten nog zullen werken op 1 januari 2000", aldus de democratische senator.
Sommige bedrijven blijken ook nog steeds moeite te hebben met de openbaarheid die een eerder aangenomen wet van hen eist. Zij blijven terughoudend in het delen of openbaar maken van informatie over hoe ver ze zijn met de aanpak van het jaar 2000-probleem. Ze zijn bang vervolgd te worden als die openbare gegevens niet accuraat zouden blijken.
Initiatiefnemer McCain noemt het overigens "onaanvaardbaar dat het millenniumprobleem door advocaten gezien wordt als een enorme kans zaken te doen op de zak van de consument'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.