Aandeelhouder Lycos zoekt nieuwe koper

Investeringsmaatschappij Cmgi, grootaandeelhouder van Internet-portaal Lycos, is dermate ontevreden met het overnamebod van USA Networks dat ze nu op zoek is naar een andere koper. Gisteren trok Cmgi-president David Wetherall zich al terug uit de directieraad van Lycos.

De directie van Lycos kwam vorige maand overeen voor zeventien miljard dollar over te gaan in handen van de Amerikaanse kabeltelevisiemaatschappij USA Networks. Cmgi, dat met een belang van 18,5 procent de grootste aandeelhouder is, protesteerde tegen de relatief lage omvang van dat bedrag.
"Deze overeenkomst in zijn huidige vorm is niet adequaat voor de aandeelhouders. Lycos is veel meer waard dan de marktprijs die de aandelen nu hebben", aldus een verontwaardigde Wetherall. Zijn bedrijf heeft dan ook consultancy Morgan Stanley Dean Witter ingehuurd om een andere overnamekandidaat te vinden.
Lycos zegt echter zich nog steeds te willen verbinden met USA Networks. Ondertussen hebben vier andere aandeelhouders rechtszaken aangespannen tegen de directie van het Internet-bedrijf wegens het verstrekken van misleidende informatie aan investeerders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.