Quark praat over tegenzet

Dtp-softwareleverancier Quark kondigde op de Seybold Publishing-beurs vier potentiële nieuwe producten aan die de aanval van Adobe's Indesign (codenaam K2) moeten afslaan. President Tim Gill noemde gisteren ondermeer een web-publicatiepakket met de codenaam Troika.

Die software moet pagina's die gemaakt zijn in Quark Xpress direct overzetten naar een website. Dit gebeurt via een dynamisch systeem op basis vantemplates (voorgevormde software-mallen). Daarnaast onthulde Gill een publicatiepakket voor catalogi met de codenaam Cypres. Deze applicatie werkt samen met financiële databanken, waaronder die van Oracle en Sap.
Het derde toekomstige product waar Quark gewag van maakt, is een analyseprogramma voor financiële gegevens, Mirim genaamd. Nummer vier is een applicatie voor het driedimensionaal ontwerpen van verpakkingen, Wrapture geheten. Gill, die ook de technisch directeur is bij Quark, waarschuwde dat deze producten nog in het ontwerpstadium verkeren en dat bèta-versies nog tien tot vijftien maanden in de toekomst liggen.
Quark zegt dat Troika in potentie de belangrijkste nieuwe technologie is. Directeur Gill zegt dat de meeste bedrijven tegenwoordig nog steeds zeer 'domme' systemen gebruiken om hun informatie op het web te publiceren. Troika is ontworpen om de kosten te verlagen voor het 'web-geschikt' maken van Quark-gegevens. Aartsrivaal Adobe volgt eenzelfde strategie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.