IBM OS/390 wil Unix bestrijden

IBM zegt het met de nieuwe versie 2.7 van zijn mainframe-besturingssysteem OS/390 op te nemen tegen de diverse Unix-varianten. Leveranciers als Hewlett-Packard en Sun Microsystems naderen met hun Unix-systemen weliswaar het mainframe-gebied, maar erkennen dat zij die machines nog niet kunnen vervangen.

De computerfabrikant zegt dat het nieuwe besturingssysteem uitermate geschikt is voor elektronisch zakendoen en ondersteunt die bewering met het - zij het tijdelijke - feit dat het snelste webserver ter wereld is (zie Archief). Op dit moment gebruiken ongeveer duizend van de tienduizend OS/390-licentiehouders hun S/390-machine voor het huisvesten van een webserver. IBM heeft zijn doelmarkt dus al klaarliggen. Het is echter onwaarschijnlijk dat nieuwe gebruikers voor hun behoeften op het gebied van elektronische handel een compleet mainframe zullen aanschaffen.
Versie 2.7 van OS/390 bevat nieuwe uitvoeringen van de e-network communicatieserver, Websphere applicatieserver, OS/390 Unix System Services en OS/390 Security Server. Daarnaast heeft IBM zijn mainframeplatform uitgerust met verbeteringen voor Data Facilities Storage Management Systems (Dfsms) die het prestatieniveau van de computer maximaal veertig keer verhogen ten opzichte van de vorige versie van het besturingssysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.