Oracle en Inprise verlengen contract

Softwarebedrijf Oracle heeft zijn wereldwijde licentieovereenkomst met middlewareleverancier Inprise verlengd. Het contract strekt zich volgens Inprise uit over meerdere jaren en er zijn miljoenen dollars mee gemoeid.

Oracle blijft Visibroker, de Corba-technologie (Common Object Request Broker Architecture) van Inprise, gebruiken als basistechnologie in zijn eigen producten.
Tot voor kort koesterde Oracle de ambitie een eigen orb (Object Request Broker) te ontwikkelen. Al in juni 1997 liet topman Larry Ellison weten technologie in ontwikkeling te hebben die Visibroker zou vervangen. Dat scenario lijkt nu van de baan. Oracle 8i en Application Server bevatten een geïntegreerde versie van Visibroker. Deze producten kunnen daardoor met objecten omspringen van andere Corba-implementaties.
Inprise heeft met dit contract een belangrijke slag geslagen op de markt voor middlewaretechnologie. Grootste concurrent op dit gebied is Iona Technology. Waar Inprise de technologie in licentie geeft aan Oracle, Informix, Netscape, Hitachi, Novell, Sun Microsystems en Sybase, kiest Iona ervoor zijn product onder eigen merknaam aan eindgebruikers te slijten. Visibroker kent volgens Inprise inmiddels 30 miljoen gebruikerslicenties. Het bedrijf kocht de orb in november 1997 toen het Visigenic overnam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.