Sun bestormt datacentrum

Sun Microsystems gaat een reeks diensten en producten leveren die bestemd zijn voor de groeiende markt van datacentra in netwerkomgevingen. Hiermee wil de computerfabrikant het opnemen tegen IBM wiens mainframes een sterke positie hebben in die markt.

Suns producten en diensten vallen onder de 'datacenter.com'. Dit initiatief moet bedrijven helpen bij het opzetten van datacentra die in een netwerk gekoppeld zijn en tevens verbonden zijn met Internet. Deze 'nieuwe' datacentra moeten informatie altijd en overal toegankelijk maken. Hiervoor gebruiken deze systemen nieuwe 'netwerk-bewuste' applicaties die klanten, leveranciers en partners van een bedrijf met elkaar verbinden in een extranet-omgeving.
Een onderdeel van dit plan zijn opwaarderingen van bestaande producten, waaronder een herziening van de Enterprise serverreeks, een nieuwe versie van Suns clusteringsoftware en nieuwe Storedge-opslagtechnologie.
Sun beweert weliswaar dat zijn servers krachtiger en goedkoper zijn dan IBM's mainframes, maar gaat nog niet zover dat het serieus overweegt mainframetechnologie te vervangen. "Het zou nogal dom zijn te zeggen dat dit een vervanging is voor mainframes", zei marketingdirecteur Andy Ingram van Suns divisie voor 'enterprise-servers'. "Wij passeren wel het mips-niveau (miljoen instructies per seconde), maar halen nog niet het bereik aan administratie- en beheersoftware dat in de loop der jaren voor mainframe-omgevingen is ontwikkeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.