Scholen positief over Kennisnet

Nog deze maand zullen alle voorhoedescholen die zijn geselecteerd voor het project 'Investeren in Voorsprong' aansluiting hebben op Kennisnet. Begin januari was 70 procent van de vestigingen al zo ver.

Dit schrijft minister Hermans van Onderwijs in een briefwisseling met de Tweede Kamer over de voortgang van het plan om IT in het onderwijs te integreren. De kamerfracties hadden naar aanleiding van de derde voortgangsrapportage 68 vragen gesteld.
Scholen waren de afgelopen weken druk bezig met de aanleg van bekabeling en de installatie van hardware voor de lokale netwerken die toegang bieden tot Kennisnet. De scholen zijn overwegend positief over de snelheid waarmee informatie op Kennisnet te bereiken is. Leerlingen en leraren blijken volop email te gebruiken. Ook informatiebronnen op Kennisnet en Internet worden veel geraadpleegd.
Kennisnet is verbonden met Internet. Scholen kunnen delen van Internet afsluiten om ongewenste inhoud te weren. Eind vorig jaar waren bijna zestigduizend computers geleverd. Dit is in handen van de Stichting Computerbemiddeling Onderwijs (Scbo). Dit kwartaal komen daar vijftienduizend computers bij.
Volgens de minister kan dankzij Kennisnet veel meer Nederlandstalig materiaal beschikbaar komen, ook op Internet. Hij meldt verder dat een behoorlijke hoeveelheid educatief cursusmateriaal beschikbaar is. Ook uitgeverijen zijn op dit punt actief.Hermans zegt geen signalen te hebben ontvangen dat de vraag naar nascholing het aanbod ruimschoots overtreft.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-25T00:00:00.000Z Redactie Computable