KPN start proef met telefonie op Het Net

KPN Telecom wil het eigen netwerk, Het Net, inzetten voor internettelefonie en aanverwante diensten. Door gebruik te maken dit afgebakende netwerk kan de kwaliteit van telefoonverkeer aanzienlijk verbeteren. Dit meldt De Telegraaf. De eerste proeven zijn inmiddels gestart.

KPN wil het ook mogelijk maken via een reguliere telefoonlijn gelijktijdig op Het Net te surfen en telefoonverkeer te ontvangen op de PC. De telecomgigant hoopt gebruik te kunnen maken van het feit dat Het Net een afgebakend netwerk is. In tegenstelling tot Internet kan het bedrijf hierop het aanbod en de behoefte aan capaciteit goed in de gaten houden. Telefonie kan hierdoor het kwaliteitsniveau bereiken van GSM. Volgens drs. ing. J.H. Pelleboer van KPN leidt een toename van het belverkeer via Het Net niet tot vertragingen en opstoppingen. Hij verwacht dat internationaal bellen via het netwerk ongeveer 25 procent goedkoper kan zijn dat via een gewone telefoonlijn.
Het gelijktijdig bellen en surfen biedt mogelijkheden voor callcenters. Grote bedrijven als KLM, Ohra en callcenter SNT zijn al serieus aan de gang met deze technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-05T00:00:00.000Z Redactie Computable