Aantal informatica-studenten groeit

De wetenschappelijke informatica-opleidingen zitten weer in de lift. Het aantal eerstejaars studenten groeit tot het niveau van de jaren tachtig. De universitaire studie, ingesteld in 1981, groeide toen in rap tempo naar een jaarlijkse aantal inschrijving van duizend.

In het thans lopende studiejaar staan 919 eerstejaars ingeschreven, zo laten CBS-cijfers zien. Dat is bijna tweehonderd meer dan in het academiejaar '97-'98.
Onveranderd gaat de grootste belangstelling uit naar een informaticastudie aan een technische universiteit. Van de 919 eerstejaars van dit jaar studeren er 518 voor informatica-ingenieur, waarbij Delft (217) de grootste voorkeur geniet. De 401 andere nieuwkomers zijn verdeeld over zes algemene universiteiten, waarvan Utrecht (127) de meeste trekt. De Utrechtse universiteit oefent ook de grootste aantrekkingskracht uit op vrouwen. Dit aandeel eerstejaars komt daar voor het derde jaar boven de tien procent; alle andere opleidingen blijven daaronder.
De Vrije Universiteit in Amsterdam trekt met de opleiding bedrijfswiskunde en informatica jaarlijks ongeveer dertig eerstejaars. Aan de Universiteit van Amsterdam startten dit jaar 39 mensen een opleiding bedijfsinformatiesystemen. Beide instellingen bieden ook een studie kunstmatige intelligentie aan en verwelkomden dit jaar respectievelijk 23 en 39 nieuwkomers. Cognitieve kunstmatige intelligentie in Utrecht trok 47 eerstejaars. De Universiteit Twente telde 62 beginners in de bedrijfsinformatietechnologie. Informatietechniek aan de Technische Universiteit Eindhoven, in studiejaar '93-'94 nog goed voor 50 eerstejaars, zag dit jaar één eerstejaars aan de poort, een halvering van het aantal van vorig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.