Baan blijft ontslaan

Softwarebouwer Baan sluit niet uit dat na de reorganisatie van afgelopen half jaar nog meer medewerkers ontslagen gaan worden. Verder wil het bedrijf, om weer winstgevend te worden, het kostenniveau nog eens met vijftien miljoen dollar per kwartaal naar beneden brengen.

Dit blijkt uit een intern memo van president Mary Coleman waar de Amerikaanse zakenkrantWall Street Journal de hand op wist te leggen. "Ik kan niet garanderen dat er geen nieuwe ontslagen zullen vallen, omdat we nog geen duidelijk beeld hebben van de markt voor softwarepakketten in de komende kwartalen", aldus Coleman.
Baan bevestigt dat het memo bestaat, maar meent dat de Amerikaanse krant 'grove' interpretatiefouten maakt. Hoe de vork wel in de steel zit, wil het softwarebedrijf niet zeggen. Waarschijnlijk wordt tijdens de presentatie van de cijfers, op 2 dinsdag maart 1999, meer duidelijkheid gecreëerd.
Baan presenteerde afgelopen kwartaal een verlies van een half miljard gulden. Tijdens een grote herstructurering het afgelopen half jaar moesten al 1200 medewerkers het softwarebedrijf verlaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-26T00:00:00.000Z Redactie Computable