Siebel ziet licentie-inkomsten fors groeien

Softwareleverancier Siebel heeft sterke financiële cijfers bekendgemaakt. In het tweede kwartaal realiseerde het bedrijf een winst van 25,8 miljoen dollar, bij een omzet van 164,4 miljoen.

De omzet, die vorig jaar nog negentig miljoen dollar bedroeg, nam met maar liefst 83 procent toe. De behaalde winst was voor analisten een opsteker. Vorig schreef Siebel nog rode cijfers, hoewel bescheiden: achthonderd duizend dollar.
Licentie-inkomsten namen met 63 procent toe, een absolute uitschieter in de software-industrie, waar traditionele erp-bedrijven allemaal te kampen hebben met teruglopende licentie-omzet en via implementatieprojecten proberen de groei erin te houden. Siebel levertfrontoffice-software, waarmee bedrijven hun verkoop-, marketing- en service-processen automatiseren.
Topman Tom Siebel ontzenuwde tijdens de presentatie van de cijfers geruchten als zou het bedrijf op het punt staan een erp-leverancier over te nemen. Daarmee zou Siebel beter kunnen concurreren met andere erp-leveranciers, die op hun beurt allemaal in snel tempo frontoffice-toepassingen ontwikkelen of overnemen. Siebel vindt het voldoende zijn klanten technologie aan te bieden waarmee deze Siebel-software kunnen koppelen aan de verschillende populaire erp-pakketten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.