Exact Software toont sterke cijfers

Exact boekte een winst van 20,4 miljoen gulden in het eerste halfjaar van 1999. Dat is een stijging van 117 procent ten opzichte van de winst van 9,5 miljoen gulden over de eerste zes maanden van 1998.

De omzet kwam uit op 162,5 miljoen gulden: een toename van 43 procent in vergelijking met een jaar gelden (113,6 miljoen). Volgens de softwareleverancier zijn de goede resultaten, die de verwachtingen overtroffen, te danken aan het beter benutten van schaalvoordelen, verdergaande kostenbeheersing en de internationale activiteiten die uit de aanloopverliezen zijn gekomen.
In het afgelopen halfjaar versterkte Exact zijn positie in Duitsland en Oostenrijk door overnames van het Oostenrijkse mkb-softwarebedrijf Soft2000 en de Duitse firma's PCAS (software voor ambachtelijke sector) en Soft-Research (salarissoftware). De Delftse softwaremaker verwacht heel 1999 af te sluiten met een sterke groei van omzet en winst. De directie zegt weinig te duchten te hebben van het millenniumprobleem. Zij kampt niet, in tegenstelling tot leveranciers van erp-pakketten, met een dalende vraag naar Exact-pakketten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-26T00:00:00.000Z Redactie Computable