Apeldoorn profileert zich als IT-stad

Vijf bedrijven uit Apeldoorn gaan samen hun gemeente profileren als interessante woon- en werkomgeving voor automatiseerders. De samenwerkende ondernemingen trachten op deze manier de tekorten op de arbeidsmarkt in deze regio te verminderen.

De organisaties die deelnemen aan het project 'Apeldoorn: én het werk én het wonen' zijn het Belastingdienst Automatiseringscentrum (BAC), Centraal Beheer, Kadaster, Roccade Megaplex en Wegener Arcade. Deze ondernemingen hebben enkele honderden automatiseerders per jaar nodig. De gemeente ondersteunt de actie en zet zich onder andere in om de automatiseerders die naar Apeldoorn komen, aan een woning te helpen.
Het project beoogt het imago van Apeldoorn als woon- en werkstad voor automatiseerders te verbeteren. De bedrijven voeren hun eigen wervingscampagnes uit. Deze actie dient ter ondersteuning. De ondernemingen gaan eveneens de mogelijkheden onderzoeken om gezamenlijk hun werving en selectie uit te voeren. Ook behoren een gemeenschappelijke banenpool en trainingprogramma's tot de mogelijkheden. Automatiseerders die bij het ene bedrijf uitgekeken zijn, moeten bij een van de andere deelnemende organisaties verder kunnen. De actie richt zich in eerste instantie op de ervaren automatiseerders, omdat zij eerder dan hun jonge collega's geneigd zouden zijn naar Apeldoorn te komen. De bosrijke omgeving biedt veel voordelen voor de wat oudere IT'er.
Burgemeester Fred de Graaf van Apeldoorn, die deze week de aftrap van de actie verricht pleit, voor de oprichting van een IT-business club, waar kennisuitwisseling kan plaatsvinden tussen de vijf ondernemingen en de kleinere bedrijven uit de regio. In eerste instantie zal er alleen in de gemeente zelf iets van het project te merken zijn. De organisatoren willen namelijk eerst de bevolking op de hoogte brengen van de activiteiten. Begin volgend jaar breidt de campagne zich uit over het hele land. De Internet-pagina is wel al beschikbaar,http://www.apeldoorn-it.nl.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.