Branche debatteert over nota Digitale Delta

Onder voorzitterschap van Roel Pieper hebben politiek en bedrijfsleven gistermiddag gediscussieerd over ICT in Nederland. Minder verkokering, meer aandacht voor de burger en consument, en meer steun vanuit de top waren volgens Pieper de belangrijkste conclusies van het debat.

Aanwezig waren de fractiewoordvoerders uit de Tweede Kamer, de top van Nederlandse IT-bedrijven en allerlei andere branche- en maatschappelijke organisaties zoals de Fenit en de Isoc (Internet Society Nederland). Pieper benadrukte de vooruitgang die de afgelopen vijf jaar is geboekt in het Nederlandse klimaat voor IT-ondernemers. Maar er is nog genoeg te doen, was de algemene conclusie. Overheid en bedrijfsleven moeten daarbij meer samenwerken. De lezingen zijn nog te zien in RealVideo ophttp://www.deltadebat.nl.
Het debat loopt vooruit op de bespreking in de Tweede Kamer van De Digitale Delta, de ICT-nota van het ministerie van Economische Zaken. In die nota pleit minister Jorritsma voor een Nederlandse koppositie in de IT-wereld. Vooralsnog is er veel kritiek op die nota, omdat het niet meer dan een opsomming van bestaande initiatieven zou zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.