Platinum loopt leeg na overname door CA

Medewerkers van Platinum hebben na de overname door Computer Associates (CA) massaal hun biezen gepakt. In Nederland kostte de overname in eerste instantie acht mensen hun baan.

Momenteel werken er echter nog maar negentien van de 49 ex-Platinum mensen bij CA. Het extreme personeelsverloop is veroorzaakt door de spanning op de arbeidsmarkt en de anti CA-cultuur bij Platinum.
Toen CA eind maart aankondigde Platinum over te nemen, was dat een klap in het gezicht van de medewerkers. "Binnen Platinum is jarenlang een anti-CA campagne gevoerd", aldus Roland Schweigl, die directeur Platinum Nederland was toen CA op de deur klopte. Schweigl was één van de gedwongen ontslagen.
Volgens CA is de leegloop mede veroorzaakt door de overspannenheid van de arbeidsmarkt. "De arbeidscontracten zijn door CA overgenomen. Maar veel medewerkers hadden een grotere financiële klapper verwacht. Bovendien hoopten een aantal mensen ontslagen te worden om van de afvloeiingsregeling gebruik te kunnen maken", aldus woordvoerster Sandra Wasseur van CA Nederland. Dat verklaart volgens haar een deel van de frustraties en ontevredenheid.
Naast het slechte imago van CA binnen Platinum heeft de maandenlange onzekerheid de zaak geen goed gedaan, zo meent Schweigl, momenteel ceo (chief operating officer) bij The Internet Applications Group. Het trage verloop ligt overigens niet aan CA; het moest wachten op goedkeuring van de acquisitie door het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Europese Commissie.
Volgens onbevestigde bronnen hebben ook Zuid-Europese CA-vestigingen met een groot verloop van Platinum-medewerkers te kampen. In Engeland zou het technisch ondersteuningscentrum massaal het nieuwe arbeidscontract geweigerd hebben. In België zou de complete ALS-groep (Application Lifecycle Solutions) zijn opgestapt en een eigen bedrijf zijn begonnen.
De leegloop heeft volgens CA geen consequenties voor de ontwikkeling en ondersteuning van Platinum-technologieën en -producten. CA heeft klanten van Platinum gezegd dat de producten minimaal twee jaar ondersteund worden. Volgens Wasseur is daarvoor nog voldoende kennis in huis. "In moeilijke gevallen kunnen we nog altijd naar andere vestigingen toe."
Schweigl voorziet geen drama. In tegenstelling tot anonieme bronnen heeft hij geen signalen opgevangen dat ook bij de ontwikkellaboratoria het verloop hoog is. "CA staat echter niet bekend als de meest ideale partner. Klanten van Platinum namen in het begin dan ook een afwachtende houding aan", aldus Schweigl.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.