SAIC vermindert belang in NSI

Domeinnaamregistreerder Network Solutions (NSI) heeft een verzoek ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission om 4,58 miljoen aandelen publiekelijk uit te mogen geven.

Deze aandelen zijn momenteel in handen van de Science Applications International Corporation (Saic). Die zou daarmee zijn belang in NSI verkleinen van 72 naar 45 procent.
Deze verkoop van aandelen op de publieke markt levert Saic ongeveer 698 miljoen dollar op. Deze systeemintegrator legde in maart 1995 55 miljoen dollar op tafel toen het heel NSI kocht. Die organisatie ging in september 1997 naar de beurs. Het belang van 72 procent dat de Saic nu in NSI bezit, heeft een waarde van 1,85 miljard dollar.
Los van deze ontwikkeling heeft de directieraad van NSI een aandelensplitsing goedgekeurd. Hierbij is elk aandeel goed voor twee nieuwe met ingang van 23 maart. Na de aandelenverkoop door Saic en de deling door NSI stijgt het aantal klasse A-aandelen in omloop van 4,16 miljoen naar 17,3 miljoen. "Wij kregen te horen dat er niet genoeg beweging zat in de aandelen Network Solutions. Dat gebrek aan liquiditeit stoorde sommige van onze institutionele investeerders die NSI-aandelen willen kopen", vertelt William Roper, financieel directeur bij de Saic.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-05T00:00:00.000Z Redactie Computable