KPN gaat Snelnet landelijk invoeren

KPN telecom gaat door met Snelnet, het internet-experiment dat is gebaseerd op de Adsl-techniek. Dat heeft het telecombedrijf besloten naar aanleiding van een proef in Amsterdam. Het vindt de snelle internetverbindingen die het via Snelnet aanbiedt een succes.

KPN had nog enkele vraagtekens bij de commerciële en technische haalbaarheid van Snelnet. Eind vorig jaar besloot het bedrijf de proef onder duizend Amsterdamse huishoudens met een jaar te verlengen. Lopende die verlenging is nu besloten tot landelijke gefaseerde invoering vanaf eind dit jaar.
De Adsl-techniek (Asymmetric Digital Subscriber Line), die ten grondslag ligt aan Snelnet, blijkt naar wens te functioneren. Het zorgt ervoor dat de bestaande koperen telefoonlijn grote hoeveelheden beeld, geluid en data kan transporteren. Adsl geeft in de proef een transportsnelheid van ongeveer 2 Megabit per seconde. De gebruikers moeten hiervoor een speciaal modem gebruiken.
Door de snelle groei van het aantal internet-diensten is het project ook financieel haalbaar. Via Snelnet concurreert KPN met de kabelbedrijven: de klant kan via de telefoon diensten betrekken die de kabelondernemingen ook aanbieden, zoals televisieprogramma's en betalingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.