JD Edwards krijgt het door actie Oracle benauwd

Ceo Bob Dutkowsky van JD Edwards waarschuwde op de Quest Global User Conference in Denver dat het bod van Oracle op Peoplesoft 'serieuze antitrust-problemen' met zich meebrengt.

Vorige week maakte Peoplesoft bekend JD Edwards over te nemen. Hier gingen acht maanden aan onderzoek en overleg vooraf. Vijf dagen na die bekendmaking strooide Oracle-ceo Larry Ellison roet in het eten door een bod van 5,1 miljard dollar op Peoplesoft uit te brengen. Dat bod ligt 6 procent hoger dan de koers van Peoplesoft afgelopen vrijdag. Inmiddels is de koers zover gestegen, dat het bod niet meer aannemelijk is.
 
Toch maakt Dutkowsky zich zichtbaar zorgen. Tijdens de persconferentie hamerde hij onophoudelijk op het feit dat Peoplesoft en JD Edwards beter bij elkaar aansluiten, dezelfde ideeën hebben en een zelfde organisatiestructuur. Volgens hem is Oracle wat dat betreft een vreemde eend in de bijt. "Oracle heeft al laten weten hoe het zijn klanten gaat behandelen", zei hij, doelend op het feit dat Ellison eerder zei dat de Peoplesoft-producten niet als zelfstandige producten zouden blijven bestaan, maar ingelijfd zouden worden in Oracle's eBusiness Suite. "Door zo'n agressief en ongewild bod, maken ze in ieder geval met 1 concurrent korte metten", aldus Dutkowsky.
 
Het probleem waar JD Edwards mee geconfronteerd wordt is het feit dat ze de komende twintig dagen (de geldigheid van Oracle's bod) vrij weinig kunnen uitvoeren. Alles hangt nu af van de aandeelhouders van Peoplesoft. De ogenschijnlijk nerveuze Dutkowsky geeft een zelfverzekerd antwoord op de vraag hoe het bedrijf die aandeelhouders voor zich denkt te winnen: "We zijn al acht maanden doordacht bezig, onze bedrijven sluiten beter op elkaar aan. Ik ben ervan overtuigd dat Peoplesofts aandeelhouders inzien dat ze met een agressieve overname nergens komen." De komende dagen zal de soap rond de drie enterprise software bedrijven zich nog verder ontvouwen, met marktleider SAP als lachende derde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-10T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.