Webdienstenmarkt groeit tot 7,8 miljard dollar

Volgens marktanalist IDC groeit de West -Europese IT-markt rond web services van 108 miljoen in 2002 tot 7,8 miljard dollar in 2007 - een jaarlijkse groei van 135 procent.

Ook al zijn web services nog lang niet alomtegenwoordig in de grote bedrijven, toch is het volgens IDC duidelijk dat de verwachte web services-projecten heel wat mogelijkheden bieden voor de leveranciers van hardware, software en diensten.
 
"De grote Europese ondernemingen zullen het merendeel van IT-investeringen rond web services vertegenwoordigen, aangezien daar meer verschillende systemen naast elkaar aanwezig zijn, en de nood aan integratie dus ook het hoogst is", zegt Nathaniel Martinez, research manager bij IDC's European Software Group. Volgens hem zal de aanpassing in twee grote fases verlopen, parallel met het doorbreken van web services op zich. "In eerste instantie zullen web services gericht zijn op de integratie binnen de firewall, binnen de onderneming zelf dus. In een tweede fase zullen web services ook de toepassingen uit verschillende bedrijven met elkaar verbinden."
 
Volgens James Weir, senior analist bij de European Services Group, biedt de Europese web services markt snel groeiende opportuniteiten voor dienstenleveranciers. "Dienstenleveranciers moeten hun voordeel doen met de web services-standaarden. De klemtoon zal snel verschuiven van de bouw van nieuwe soorten connectoren naar het leveren van diensten met toegevoegde waarde. Simpelweg systemen met elkaar verbinden via een web services-benadering kan geen grote winsten genereren voor dienstenleveranciers. Het is voor hen wél interessant om zich bezig te houden met het beheer van de web services-infrastructuur. De beveiliging en nieuwe betaalmodellen zullen daarbij centraal staan", aldus Weir.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Toch dapper dat IDC nog steeds voorspellingen durft te doen - een analyse van hun trackrecord (en die van hun conccurrenten) zou in de Computable niet misstaan. Veel van de grote misinvesteringen in de laatste paar jaren in de ICT werden alleen onderbouwd met dit soort citaten, wat volgens mij een belangrijke factor is in de huidige malaise.
Ik weet het natuurlijk alleen uit mijn eigen beperkte belevingswereld én mijn digitaal archief, dit alles met name rondom de PKI en de AAA markt - maar het klakkeloos plaatsen van dit soort berichten is m.i. niet meer van deze tijd. Het advies aan dienstverleners om vooral webservices te gaan ontwikkelen kan weer de varkenskromme brengen, die we wellicht beter de IT-kromme kunnen gaan noemen: er is wellicht een nieuwe markt, waar iedereen zich vervolgens op stort. Ergo overcapaciteit, als er überhaupt al vraag was.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.