Standaard ict-werkplek voor het mkb

Siemens, KPN en Canon verwachten met Excellent Office problemen van het mkb met het aanwenden van ict in hun bedrijf te ondervangen. Ondernemers in die bedrijftak doen immers ict veelal naast de gewone werkzaamheden.

Met het initiatief kan een mkb'er een volledig ingerichte werkplek 'huren'. De ondernemer betaalt 269 euro per maand per werkplek (met een minimum van vijf); daarvoor krijgt hij onder meer bedrijfstelecommunicatie- en automatiseringsproducten en diensten zoals back-up, helpdesk en ondersteuning voor alle hardware en software. Het idee voor een volledig ingerichte werkplek is niet nieuw, de geïntegreerde aanpak wel.
 
De desktops worden centraal bij Siemens in Zoetermeer of Den Haag gehost via een Citrix-platform. Alle data die bij de mkb-onderneming op de server staat, wordt overgebracht naar de Siemens-lokatie. Het is ook mogelijk om bedrijfskritische applicaties via Excellent Office te laten lopen, maar volgens project manager André Melisse zijn ondernemers daar nog enigszins huiverig voor. "Als er na een tijdje meer resultaten bekend zijn, laten ondernemers waarschijnlijk ook hun bedrijfskritische software bij ons draaien."
 
In samenwerking met KPN Epacity wordt er eenwide area network aangelegd tussen verschillende vestigingen. Er worden koppelingen gemaakt op basis van adsl, sdsl of een vaste verbinding door middel van een ip-vpn. Een draadloos lan zorgt voor de verbinding tussen netwerkcomponenten binnen één vestiging. Melisse: "Dit lan is dusdanig beveiligd dat de ondernemer zich geen zorgen hoeft te maken."
 
Bij Selekt Mail Nederland (dochter van Deutsche Post en Wegener) en RSB Uitzendorganisatie zijn inmiddels Excellent Office-werkplekken geïmplementeerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Mijn bedrijf werkt nu een half jaar met Excellent Office, en ik moet vertellen dat ik hier absoluut geen problemen van ondervindt.
Een erg goed concept, en er is tot dusver vooruitgang geboekt in de kwaliteit en vooral de goede service

Beste Kim,
Het is een goed stuk over Excellent Office, ik heb alleen 1 vraag, waarom staat het onder ICT nieuws buitenland terwijl het over een Nederlandse situatie gaat? Is daar een reden voor?
Hartelijke groet,
Esther Sietses

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-09T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.